همه ما این جوک را بارها در شبکه‌های اجتماعی دیده‌ایم که «قدیما وقتی مهمون می‌اومد، جهت قبله رو می‌پرسید؛ الان رمز وای‌فای رو». واقعیت این است که امروزه اینترنت با زندگی همه ما عجین شده است تا جایی که حتی در مهمانی‌های کوتاه چندساعته هم باید به آن وصل باشیم. به همین خاطر است که امروزه علاوه بر شیرینی و میوه، باید با اینترنت وای‌فای هم از مهمان‌ها پذیرایی کنیم.

اما دادن رمز وای‌فای به مهمان‌ها یک مشکل بزرگ دارد: اگر کمی ناجوانمردانه عمل کنند، شروع به آپدیت اپلیکیشن‌های روی گوشی و حتی شروع به دانلود کلیپ و فیلم می‌کنند و این یعنی در عرض چند دقیقه، مقداری زیادی از حجم ما را مصرف می‌کنند. این در حالی است که از وای‌فای دیگران فقط باید برای چک کردم ای‌میل و کارهای ضروری استفاده کنیم.

راه‌حل این مشکل، قابلیت Guest Network در مودم‌های ADSL است. در مودم‌های معمولی فقط می‌توان یک SSID (اسم وای‌فای) تعریف کرد که هم خودمان و هم مهمان‌ها از آن استفاده می‌کنند؛ اما با قابلیت Guest Network می‌توان ۲ تا SSID برای مودم تعریف کرد. به عبارت دیگر در مودم‌هایی با این قابلیت می‌توان علاوه بر تعریف یک SSID به صورت معمولی، یک SSID دیگر هم با اسم و رمز متفاوت تعریف کرد و سرعت دانلود و آپلود اینترنت آن را روی مثلاً ۶۴ کیلوبیت گذاشت و آن را در اختیار مهمان‌ها قرار داد. با این کار مطمئن می‌شویم که مهمان‌ها حتی اگر تا آخر مهمانی هم به اینترنت وای‌فای ما وصل باشند، بیشتر از چند مگابایت نمی‌توانند مصرف کنند.

guest_network

پیشنهاد می‌شود برای اینکه مهمان‌ها به چیزی شک نکنند، اسم خودتان را روی SSID مهمان بگذارید و برای وای‌فای خودتان یا همان اصلی، از اسمی که برای مهمان‌ها ناآشنا باشد، استفاده کنید.

چه مودم‌هایی قابلیت Guest Network دارند؟

مودم‌های با قابلیت Guest Network اغلب کمی گران‌تر از مودم‌های معمولی هستند. یکی از باکیفیت‌ترین و خوش‌قیمت‌ترین این نوع مودم‌ها، مودم TP-LINK TD-W8960N است.

TD-W8960N

این مودم علاوه بر قابلیت تعریف وای‌فای مهمان دارای قابلیت‌هایی دیگری مثل Parental Control نیز هست. با این قابلیت‌ می‌توان سایت‌های با محتوای نامناسب را برای فرزندان مسدود کرد. همچنین با قابلیت Time Restrictions این مودم می‌توان اینترنت را در ساعت‌های خاصی از شبانه‌روز که بچه‌ها باید در حال درس خواندن، استراحت و یا خواب باشند، به طور خودکار قطع کرد. این مودم دارای ۴ پورت شبکه و سرعت شبکه ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و قیمت آن در لحظه نوشتن این پست، ۹۳۰۰۰ تومان است.

به‌روزرسانی در تاریخ ۹۴/۱۰/۲۵

به دلیل استقبال گسترده خوانندگان این پست از این مودم، امکان عرضه این مودم نیز در کنار دیگر مودم‌های شرکت در دفتر شرکت فرارسان ارتباط زاگرس فراهم شده است. علاوه بر این، جهت صرفه‌جویی در وقت و هزینه همشهریان عزیز، امکان کانفیگ کردن این مودم توسط کارشناسان شرکت و ارسال آن با پیک موتوری به درب منزل همشهریان نیز وجود دارد. با ما تماس بگیرید.

لینک ثابت: http://fararesan.ir/?p=847

مقالات آموزشی ,,,,,,,

7 نظر درباره ”قابلیت Guest Network در مودم‌های ADSL به چه دردی می‌خورد؟

  1. یه سوال:در مودم هایی با این خاصیت وقتی مودم رو روشن می کنیم دو تا اسم وای فای توی گوشی می بینیم؟

  2. سلام. تشکر از اطلاع رسانیتون. خیلی خوب بود. ممنون

  3. جالب بود.اما جز این مودم دیگه چه مدلایی این قابلیت رو دارن؟مثلا مودم های Dlink?

    1. تعداد مودم‌هایی که این قابلیت را دارند، زیاد است. بعضی از مودم‌های D-link هم این قابلیت را دارند؛ اما قیمت آن‌ها بالای ۲۰۰ هزار تومان است.

  4. با سلام این مودم ها یا مودم های دیگر می تونند حجم مهمان رو کنترل کنند مثلا میهمان 500 مگ بتواند دانلود کند نه بیشتر
    لطفا اگر هست راهنمایی کنید. ضروری هست

    1. سلام
      مودم TP-LINK TD-W8960N چنین قابلیتی ندارد؛ اما مودم‌های گران‌قیمت‌تر ممکن است داشته باشند. در این مودم‌ها با کمک اپلیکیشن مخصوص خود می‌توانید به صورت زنده، پهنای باند مهمانان را کم و زیاد کنید.

دیدگاه بسته شده اند.